KLANTENSERVICE:
+31 (0) 24 37 34 200

Zoeken

Zoekwoord
Afmetingen
Productcode
Collectie
Type

Kunstenaar Lizette Luijten-Daas

Lizette Luijten Daas werd geboren op 16 december 1965 te Breda. Naast haar lerarenopleiding tekenen en textiele werkvormen aan het Möller - instituut en de opleiding Vrije Kunstrichting aan de Academie voor beeldende vorming in Tilburg hebben ook het lesgeven aan verschillende scholen en het geven van cursussen haar gevormd. Ze exposeert regelmatig in Nederland en België. Naast haar activiteiten als kunstenaar in haar eigen bedrijf Artilize, werkt ze sinds 1989 als compositietekenaar voor de politie.

 

Schilderen doe je met je handen, je hoofd, maar bovenal met je hart. Daar slaat Lizette alle indrukken en gevoelens op en daar moet het ook weer vandaan komen. Er zijn gesprekken met de cursist, de getuige, het model. En daar komt de inspiratie vandaan. Op haar atelier loopt ze heen en weer.

Een streek, lopen, kijken, teruglopen, weer een streek en zo door, laag over laag.

 

De composities vormen een contrast tussen licht en donker, transparant en dekkend, rechte vlakken en de natuurlijke rond vorm van het lichaam. Maar dat zijn slechts de uiterlijkheden van het schilderij. Deze elementen staan symbool voor heel andere, menselijke tegenstrijdigheden. Zo is schilderen voor Lizette een zoektocht naar rust en kracht, kwetsbaarheid en afstandelijkheid, intimiteit en openbaarheid.

Deze contrasten zijn voor Lizette het meest herkenbaar in een vrouw. Daarom schildert ze praktisch alleen vrouwenlichamen, maar uiteindelijk gaan de schilderijen over haarzelf. De zorgvuldig bij elkaar gezochte kleuren olieverf vormen gen  fotografisch venster van de werkelijkheid, maar een verbeelding van een visuele ervaring. Ze creëren een vertaling van de relatie tussen model en kunstenaar.

 

Er zit diepte in haar schilderijen. Littekens, maar ook glimlachen.  Gebogen ruggen en uitgestrekte armen. Een hoofd tussen de knieën of handen hoopvol vooruit gestrekt. Er zit leven in de schilderijen. Maar net als bij een echt mens leer je het schilderij pas echt kennen in de loop der jaren. En net als bij een echt mens is het juist deze eigenschap die er voor zorgt, dat je geen genoeg kan krijgen van haar werken.

1  

 

Covered In White Lizette Luijten-Daas

Kunstposters - 50 x 100 cm

Covered In White - Lizette Luijten-Daas

Kunstposters - 50 x 70 cm

Balance - Lizette Luijten-Daas

Kunstposters - 50 x 70 cm

Rest - Lizette Luijten-Daas
Solitary II Lizette Luijten-Daas

Kunstposters - 30 x 30 cm

Solitary II - Lizette Luijten-Daas

Kunstposters - 30 x 30 cm

Solitary I - Lizette Luijten-Daas

 

1